HTML

Jordánia-Izrael

2009. nyarán ismét Jordánia és Izrael kerül terítékre. Élményeimet igyekszem megfelelő objektivitással, de talán fogyasztható módon Veletek megosztani. 2009. július 3-án éjjel overkill...

Friss topikok

Linkblog

Holt tengeri nyaralas

2009.08.03. 00:01 baphomet

Utunk vegere tettunk par lajtos napot, igy ket nap tengerparti ejtozest. Legutobb a Wadi Mujib kanyonturan szerzett serulesek miatt lehetetlen volt a sos tengerben maradni, amikor a fenekunket erte a viz, vonyitva rohantunk ki. Marpedig igy nem lehet a viz szinen lebegni, ugye. Most hogy tartottunk ket nap szunetet, mar batran bementunk a Holt tengerbe. Irto meleg volt, szinte forro es valami elkepesztoen sos. Ha a viz szembe kerul, az gyilkos. A tenger utan rohantunk az edesvizes medencebe, ahol persze szinten langyos volt a viz, olyan pisihomersekletu. Sokan voltak benne, legtobben az Eszter-fele icipici furdoruciban, ertsd: fejet es teljes testet borito fekete furoruha, amolyan denever-nindzsa stilusban eloadva. Volt kozottuk olyan is, ami elment volna T-mobil reklamnak ahogy arra Szlavi ravilagitott, mert a szine a jol ismert lehetetlen rozsaszines neonvalami volt. A Holt tengerben neztuk meg a naplementet. A Nap pont Jeruzsalem iranyaban ment le, ugyhogy lattunk par jol ismert tornyot, es nappal meg a Sziklamecset aranykupolajat is. Szep kerete volt ez az utunknak, meg ha igy leirva kicsit giccses is.

Delelott csak az Abdullah mecsetet, az uj, latogathato kek mecsetet terveztuk be, a Citadella holnapra marad. Az Abdullahban eloszor azt mondtak, hogy a muzeum zarva van (nem volt kedve senkinek odajonni kinyitni). En reklamaltam, mondvan, hogy hogy beszedik a jegy arat, es a muzeum zarva van, csak nem egy szent hely latogatasara szednek penzt??? Erre mondta a kapuor, hogy varjak, es csakhamar - a taxisunk kozremukodesevel - elokeritettek valakit, aki kinyitotta a muzeumot. Nem volt nagy szam, de erdekes fotokat es holmikat lehet megnezni az egyik korabbi uralkodoro.

Holnaputan csak Amman lesz, ezert szepen sorravesszuk, ami meg kimaradt. Ezuton is koszonom az otleteket!!!

 

 

 

Az Abdullah mecset látogatói

 

 

 

 

 

 

 

 

erre van Mekka

 

 

 

 

 

 

itt lehet bemosakodni

 

 

 

 

 

 

 

 

Abdullah kívülről

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Holt tengeri uszodás strand

 

 

 

 

 

 

kilátás a Citadelből

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holt tengeri naplemente

(Jeruzsálemnél megy le a Nap) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kajálda

 

 

 

 

 

 

 

 

ez is a Holt tenger

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jordania-izrael.blog.hu/api/trackback/id/tr591284177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása