HTML

Jordánia-Izrael

2009. nyarán ismét Jordánia és Izrael kerül terítékre. Élményeimet igyekszem megfelelő objektivitással, de talán fogyasztható módon Veletek megosztani. 2009. július 3-án éjjel overkill...

Friss topikok

Linkblog

Ami kimaradt a helyszini tudósításból: Betlehem

2009.08.09. 19:20 baphomet

A nagy rohanásban kissé elfelejtődött, hogy terrmészetesen Betlehemben is jártunk. 2005-ből már ismertük a dörgést, arab sherut taxival mentünk. A buszban megismerkedtünk egy palesztin lánnyal, aki segített nekünk olcsón taxit szerezni, úgyhogy kézről kézre adtak bennünket egészen Jézus születése helyéig, a Születés templomáig. Ez a hely továbbra is fantasztikus, az altemplom hangulatát nem igazán lehet leírni. Itt gyújtöttem mindazoknak "ajándékot", akiknek ígértem ilyet.

Most kicsit több időnk volt, így volt alkalmunk megkeresni az ún. tejbarlangot, ahol a szoptató Szűzanya egy csepp teje a földre került, és ott a talaj kifehéredett. No comment... Amúgy helyes kis modern temlom ez.

A templomozás és rövid betlehemi séta után irány taxival a falhoz. A fal itt tényleg fal, a durvább verzióból. Simán átjutottunk, so ellenőrzés. ez nyilván a fizimiskánknak volt köszönhető, az élmény mégis kissé szorongató volt. A többit képekben: 

 

 

 

 

 

 

 

 

betlehemi iránytaxi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

betlehemi főtér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a templom bejárata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Születés temploma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a lejárat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

itt született Jézus (ahova az apáca a babát tette)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tehát itt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

itt állt a jászol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a temlom kívülről

 

 

 

 

 

 

 

A "fal"...

Az egyik képen

látszik, hogy

közvetlenól a falnál

óvoda van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jordania-izrael.blog.hu/api/trackback/id/tr701298720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.08.11. 22:58:06

Tök jók a képek, csak a képaláírások egy kicsit nagyon el vannak csúszva, legalábbis az én gépemen. :-))

Utólag berakod az egyes posztokhoz a képeket, vagy inkább egyben lesz az összes?

baphomet 2009.08.12. 12:37:58

@Om Yasmeen: Az a baj, hogy ahány browser, annyiféle elcsúszás. Most éppen azt hittem, hogy jó, de ezek szerint nem. Kivagyok már ettől a szerkesztőtől. Ez egy szar, vagy én vagyok nagyon béna. Hogyan kellene a képek mellett fixálnom a szövegeket?

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.08.13. 21:23:56

@baphomet: Nem tudom, nekem is szokott problémám lenni vele. Azért is rakok be kisebb méretű képeket, azokhoz valahogy könnyebb passzintani a szöveget.

baphomet 2009.08.13. 21:49:54

@Om Yasmeen: Uhh, hát igen, erre én is gondoltam, de már későn. Nincs energiám újrapakolni a képeket. Melyik böngészővel esik szét a kép?

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.08.14. 14:28:48

Most épp Internet Explorerben vagyok. Úgy látszik, hogy van egy csomó kép egymás alatt, majd nagy fehér közökkel a képaláírások egymás alatt, majd ismét egy csomó kép.

baphomet 2009.08.15. 01:17:42

@Om Yasmeen: Csak az a gond, hogy nincs energiám újrarakni a képeket, hülyét kapok ettől a szerkesztőtől. A mozillában és a Chrome-ban nem csúszik el, de gondolom ez a felbontástól is függ. A többi képet (kevesebbet) jobban le fogom butítani, aztán meglátjuk, mi lesz. Kér, hogy utálok ezzel bíbelődni, a fene egye meg.

kisgazda3 2010.12.25. 11:09:24

A fal. Ezt adja izrael a világnak. ENSZ határozatok be nem tartása, népirtás. Nekik szabad.

baphomet 2010.12.25. 11:34:21

@kisgazda3: Naja, de azért Izrael nemcsak a falat adta a világnak, van pár tehetséges emberük is. A falat azonban nagyon sürgősen el kéne távolítani, mert az egy borzalom, no meg nem megoldás. Viszont az öngyilkos robbantgatásokat is jó lenne abbafejezni. A falpártiak egyébként arra hivatkoznak, hogy amióta ezek állnak, lényegesen kevesebb a merénylet. Azért ez is probléma, ill. hátráltatja a rendezést. Most már egyre több az arab-zsidó ellentétek feloldására létesült civilszervezet, amelyek legalább érzelmileg segítik kezelni a kérdést, de hát a megoldáshoz mindkét oldalon normálisabb politika kéne.
süti beállítások módosítása