HTML

Jordánia-Izrael

2009. nyarán ismét Jordánia és Izrael kerül terítékre. Élményeimet igyekszem megfelelő objektivitással, de talán fogyasztható módon Veletek megosztani. 2009. július 3-án éjjel overkill...

Friss topikok

Linkblog

Tengerezes - utazas Aqababa

2009.07.19. 00:04 baphomet

Ma egesz nap pihi es tengerpartozas volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reggel elmentunk megnezni a kornyekbeli palesztin telepuleseket, mar azokat, amelyek nem tartoznak a fokozottan veszelyes A zonaba, mert oda Adri azert nem mert bevinni bennunket izraeli rendszamu kocsijaval. A palesztin falu csondes volt, nem is volt lezarva, csak egy dzsiajdzsot lattunk mindossze, akit engedely nelkul lefotoztam. A hazak, mint altalaban az arab orszagokban, nincsenek befejezve, barmikor raepitheto egy jovetkezo szint esetleges uj gyerekekek keletkezese eseten, meg talan itt is ervenyes, hogy amig nincs kesz a haz, nem kell adot fizetni, ill. azert nincs kesz a haz, mert igy is megfelel az ott lakoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ez utobbit talalom a legvaloszinubbnek. Vettunk a palesztinoktol dinnyet, es huztunk kifele, aztan pedig tengerezes kovetkezett tobb ora hosszat. Nagy/nagy jakuzzi ez a tenger, oriashullamokkal, habzassal, homoks parttal, ami kell. Felideztuk a parton dinnyezabalas kozben a Hollo szinhaz elodasat, azt, amikor hasonolo korulmenyek kozott a szereplok visszagondoltak sanyaru fiatalkorukra, es versenyeztek egymassal, hogy ki elt szarabbul, amikor 28 orat dolgoztak egy nap es hideg salakot ettek.

Utana Adri megint kivalo kajat keszitett (a fogyas-projekt tovabb halasztodik) es kovetkezett a pakolassal egybekotott rahangolodas a jordan utazasra. Reggel (insallah) indulunk Aqababa. A taxis mar var bennunket, persze kerdes, hogy sikerul=e vele megegyeznunk normalis arban, mert kisse elszamoltuk magunkat az itteni koltsegeket illetoen (ertd: elegge le vagyunk egve anyagilag). Szoval eloszor is jo stop vagy pontos busz kene, na meg nemi alvas, ugyhogy most ez kovetkezik.

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jordania-izrael.blog.hu/api/trackback/id/tr671254008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.07.19. 01:03:53

Jó pihenést és gyors, zökkenőmentes határátlépést kívánok!

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.07.19. 11:20:42

Internet tipp Aqabában: Az Orange ügyfélszolgálatán a belvárosban (a park mellett és a magos boltokkal szemben) lehet ingyenesen internezetni. Nincs kihirdetve, de ha bementek nézelődni, érdeklődni, akkor a bal hátsó sarokban ki van írva hogy "internet" és ki van rakva két gép, amiből egy szokott működni. Ott lehet egy netezni egy kicsit.

Ingyen wifi van a McDonald's-ban és környékén, de gondolom nincs nálatok laptop.

baphomet 2009.07.21. 13:07:07

@Om Yasmeen: Koszi, hasznalni fogom a tippet!

baphomet 2009.07.21. 13:12:43

@Frank59: Tenyleg aqua! Mast se csinaltam egy darabig, csak tengereztem :))
süti beállítások módosítása