HTML

Jordánia-Izrael

2009. nyarán ismét Jordánia és Izrael kerül terítékre. Élményeimet igyekszem megfelelő objektivitással, de talán fogyasztható módon Veletek megosztani. 2009. július 3-án éjjel overkill...

Friss topikok

Linkblog

Petra light

2009.07.25. 22:48 baphomet

Ma is voltunk Petraban, de csak lajtosan, mert hajnalban erkezett Kati, Szlavi meg element Ammanba, es ok gyakorlatilag semmit nem aludtak, ugyhogy nem volt erejuk nagyobb turazasra (nem mintha en annyira eroszakoskodtam volna, hogy masszunk kicsit meg a 70 fokban). Megneztuk a kedvenc helyeimet, a sirokat es par eddig nem latott romot, aztan huztunk Kis Petraba, masik nagy kedvencembe. Eddig ugy tudtuk, hogy a kozel kelet masodik legregebbi romvarosaban jarkalunk, de aztan Gabi szemfulesen elolvasta, hogy a legregebbi reszek a Kis Petra mellett bal oldalon elkanyarodva vannak. Hat ez szuper volt, nem is a romok miatt, bar azok sem voltak erdektelenek, mert felepitettek ott egy komplett neolit szallast ie. rengeteg korulrol, hanem a kornyek. Itt kb. 600.000 Ft-ert lehet venni sajat barlanot, olyat amiben a helyi beduinok is laknak. Kis domboru kohazikok ezek vagy a kofalba vannak bevesve. Huuu de szeretnek egyszer ilyenben lakni, foleg ha lenne benne internet (de hat mobil nettel ez nyilvan megoldhato). A taj korben fantasztikus, koponya alaku hegyek, rengeteg beuinsator, es sok birka a tavolban (es par a kozelben is). A taxisunknak is van ilyen barlangja, es jar oda a haverjaival sutogetni. Holnap megyunk nagy petrai turakra, aztan tovabb a Dana rezervatumba, ha meg lesz labunk.

Tovabbra se kell megfagyni, szerintem 40 fok korul van a homerseklet nappal, de ahogy olvasom otthon is hasonlo a helyzet.

A gyerekek Petraban kevesbe nyomulosak es talan az utcan az arusok se olyan lerazhatatlanok, igaz, alkudni se lehet ugy, ahogy regen. A kozlekedes is mintha rendezettebb lenne, vagy mindezt azert latom igy, mert Indiaban jartam, ki tudja.

Zsuzsanak jo utat Spanyolorszagba! 

 

 

 

Peta bejáratánál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

irány a siq

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a tevés nő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kukucs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

áááá a Kincsesház! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

beduin őr

 

 

 

 

 

 

 

ott szemben az a siq, a szűk

kis repedés, ami a

nabateusokhoz vezet

 

 

 

 

 

 

 

 

pl. ide

 

 

 

 

 

 

 

 

társasjáték birkacsonttal

 

 

 

 

 

 

 

 

a kövek tényleg ilyenek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selyemsír

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sír belülről

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

egy sír mai lakója

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kis Petra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

neolit házikó

 

 

 

 

 

 

 

 

Kis Petra főutcája

 

 

 

 

 

 

 

az "elefánt" Kis- és Nagy-Petra között

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jordania-izrael.blog.hu/api/trackback/id/tr911268456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása