HTML

Jordánia-Izrael

2009. nyarán ismét Jordánia és Izrael kerül terítékre. Élményeimet igyekszem megfelelő objektivitással, de talán fogyasztható módon Veletek megosztani. 2009. július 3-án éjjel overkill...

Friss topikok

Linkblog

Aqaba

2009.07.21. 14:03 baphomet

Nagyon gorulekenyen erkeztunk Aqababa, alig kellett varni a csatlakozasokra, es fel se robbantottak bennunket. Eilatnal is pittyputty vegeztunk es atsetaltunk Jordaniaba. Ott mar vart taxisunk, aki szerencsere border taxis is, tehatnem kellett a hataron levo kis szakaszra kulon fizetnunk (ide csak speci taxik johetnek be). Meg is rohamoztuk rogton Darna Villaget, Eszterek vadiuj resortjat a tengerparton. En rogton be mentem volna a vizbe, de orakig kellett a vastag cigifustben targyalnunk asorforrek, eloszor az elkovetkezendo ket het utvonalarol, aztan pedig az arrol, amit az istennek se akart elarulni. Csak huzta az idot. Este is talalkoztunk vele, meg lettunk vendegelve, mindenrol dumaltunk, arat meg mindig nem mondott. Masnap aztan eroszakoskodasunkra vegre sor kerult a vegso alkudozasra, amikor aztan mindent bevetett, persze en is. Vegul szerintem egy eleg jo arat sikerult elernunk, mert nem lattam az udvozult mosolyt az arcan, amit jol ismerek mar. Valahogy errefele nem sikerul egy-egy alku utan tovabbra is megjatszani azt, hogy az illeto az uzleten nem nyert, sot inkabb rafizetett. Ha van rendes nyereseg, akkor jon az udvozult vigyor. Most ez elmaradt, es ebbol gondolom, na meg az izraeli joval magasabb arak ismereteben is, hogy ezuttal senki se jart rosszul, igaz o se annyira jol, mint ahogy azt az agyhalott turistak eseteben nyilvan megszokta.

Meg este meglatogattam a kedvenc szines halaimat a tengerben, es masnap is igy volt ez. Aztan ma reggelre jott a feketeleves. A sok legkondis hely ahol jartunk (bank, kajalda, boltok, vegul ejjel a szallas) meghozta a szokasos durva torokgyulladast. El kellett kezdenem egy antibiotikum kurat, mert ereztem, hogy ennek kben nem lesz jo vege. A torkom egy kapszula utan is mintha javulna, ezert bizakodom. Ezutan jon a sivatag ket felvonasban (Wadi Rum es Disi), aztan pedig harom nap petrazas.
Marha meleg van, eget a napszemuvegem szele. Aqaba sokat valtozott. Orosz zene szol a netcafeban, de azert meg emlekeznek par magyar szora a magyarinvazio idejebol. Nincs rengeteg turista, az arak eleg magasak, minden altalaban rendezettebb, mint regen (de lehet, hogy csak azert latom igy, mert tul sokat voltam Indiaban). Az aqabai taxik zoldek lettek, ez is nagy elteres az utcakepben (regen minden taxi sarga volt, most varosonkent mas a szinuk). A kajak tovabbra is kivaloak, a zene is (ha nem orosz szol), a tengerben viszont mintha rendesen pusztult volna a korallallomany. Azert lehet most is nagyon jo sznorihelyeket talalni.
A szaudiak jarnak at ezerrel pialni, masszazs-szalonba (khm...) es mindent csinalni, amit otthon nem lehet. Par km-re van innen a szaudi hatar. Erkedes ugy tengerezni, hogy mogottem, Jordania, elottem Egyiptom, egyik oldalamon Szaud-Arabia, a masikon Izrael. Hiaba, elni tudni kell.
A Darna klassz, bar eros a nosztalgiam a nehai Memaid village iranyaban, amire most a medence melletti beduinsator emlekeztet.
 
 
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jordania-izrael.blog.hu/api/trackback/id/tr961258906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fullánk 2009.07.22. 15:47:18

Jó sznorkelezést! Milyen halakat láttál? persze nem a latin nevére vagyok kiváncsi.

baphomet 2009.08.10. 12:50:52

@Frank59: Színes sügérfélék, rengeteg apróhal, de a halálosztó lionfish-sel is találkoztam.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.08.11. 22:59:47

Na, elkészült az árnyékoló az étterem terasza fölött? Amikor eljöttünk, akkor csinálták, de még nem volt fenn.
süti beállítások módosítása